Voorjaarscompetitie senioren KNLTB

Voorjaarscompetitie

Van de ca. zeven wedstrijden speel je doorgaans drie of vier wedstrijden thuis op het NOMI park. Voor de resterende wedstrijden ga je op bezoek bij andere verenigingen. Van de ca 36-40 NOMI teams komen de meeste uit in de dinsdagavond dames en woensdagavond heren competitie. Op deze populaire competitiedagen is de bezetting van de banen af en toe ontoereikend. Het maximaal aantal deelnemende teams op één bepaalde speeldag is dan ook vastgesteld op acht.

 

Voorwaarden - alternatieve competitiedagen

Als er zich meer dan acht teams op één bepaalde speeldag hebben opgegeven, worden die teams die dat kunnen naar een andere speeldag geplaatst. Uiteraard ontvangt het team hiervan dan bericht.

Overweeg dan ook competitie spelen op de dinsdagmiddag (dames), donderdagmiddag of -avond (heren 50+). Ook is gemengd spelen op zaterdag de overweging waard. Er is een gemengde competitie met en één zonder enkelspel.

 

Speelsterkte teams

Bij het bepalen van de rangorde van de teams per categorie is de speelsterkte van de deelnemers van belang. De actuele speelsterkte (op je pasje) kan afwijken van dat van het vorige jaar. De resultaten van de wedstrijden die je in het vorige jaar hebt gespeeld zijn namelijk bepalend voor de speelsterkte voor het komende seizoen. Bij de opgave van de teams bepaalt de gemiddelde speelsterkte van de deelnemers de plaats van het team binnen haar categorie.

 

Opgave

Heb je nog niet eerder meegedaan? Er is nog ruimte voor meer teams. Probeer een team te formeren van minimaal vier spelers of speelsters. Je wordt dan ingedeeld in de laagste klasse (tenzij de speelsterke van de deelnemers aanleiding geeft een verzoek tot dispensatie in te dienen). Je hoeft dus geen “top-speler” te zijn. Heb je één of twee jaar tennisles gevolgd, dan kun je al meedoen. Je kunt je ook individueel opgeven. De Technische commissie zal dan proberen je in een team te plaatsen. Ook is het mogelijk om je beschikbaar te stellen als reservespeler/ster.

 

Inschrijven voorjaarscompetitie

Je kunt je team (opnieuw) inschrijven voor competitie op één van de hieronder categorieën. Doe dit altijd zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 25 november a.s. Teams die zich later aanmelden hebben niet automatisch recht op deelname!

 

Je kunt een mail sturen naar de competitieleider (competitie@nomi-sneek.nl) met de namen van de spelers en het telefoonnummer (graag 06!) en het e-mailadres van de aanvoerder. Dit e-mailadres is nodig omdat informatie over de wedstrijden van de KNLTB in het vervolg rechtstreeks naar de aanvoerder wordt verstuurd.

 

Categorieën

Inschrijven is mogelijk in de volgende categorieën: (landelijke competitie)

  • Zondag Gemengd (2xHE/2xDE/HD/DD/2xGD)
  • Zondag Heren (4xHE/2xHD)
  • Zondag Gemengd 35+ (2xHE/2xDE/HD/DD/2xGD)
  • Zondag Heren 35+ (4xHE/2xHD)
  • Zondag Dames (4xDE/2xDD)
  • Jeugd (in de hal)

 

Op Maandag

Maandag Gemengd 55+ (HE/DE/HD/DD/GD)

 

Op Dinsdag

Dinsdag Dames (4xDD)

Dinsdagavond Dames (4xDD)

 

Op Woensdag

Diverse jeugdcompetitievormen (basisschool)

Woensdag Heren 35+ (4xHD)

 

Op Donderdag

Donderdag Dames (4xDE/2xDD)

Donderdag Heren 55+ (4xHD)

 

Op Zaterdag

Diverse jeugdcompetitievormen

Zaterdag Gemengd (HE/DE/HD/DD/2xGD)

Zaterdag Gemengd zonder (HD/DD/2xGD)

Zaterdag Heren (4xHE/2xHD)

Zaterdag Dames dubbel (4xDD)

Zaterdag Gemengd 35+ (HE/DE/HD/DD/GD)

Zaterdag Heren 35+ (4xHE/2xHD)

 

Jeugdcompetities

Jeugd t/m 10 jaar in de hal.

 

Voor de jeugd is er ruimte op woensdag, zaterdag en op zondagochtend. Competitiespel is voor de jeugdige tennissers leuk, spannend en erg leerzaam. Op woensdagmiddag komen de schoolkinderen in actie; de oudere jeugd (t/m 16) speelt op zaterdag of zondag. De jongste jeugd (vanaf 8 jaar) speelt op zondagochtend op een kleiner speelveld in de tennishal. Bij deze doen we een oproep aan de ouders om hun kinderen te laten deelnemen aan deze vorm van wedstrijdtennis.