Zaterdag 7 maart

PDF DocumentA zaterdag buiten.pdf

 

Voor 9 uur zijn de vroege vogels van wedstrijd- en kantinecommissie al aanwezig. De gegadigden die om 10 uur moeten strijden, nemen eerst nog maar even een kopje koffie. Tussen de bedrijven door worden de magen ook regelmatig bijgevuld. De hongerklop of uitdrogingsverschijnselen zijn wel het laatste dat je als sportman/vrouw kunt gebruiken.

Commissieleden die vandaag de klok rond zien draaien doen zich tegoed aan het dagmenu. De etenstijden voor thuis zijn deze week onmogelijk in te plannen. Op deze “familiedag” zijn alle leeftijden weer ruim vertegenwoordigd. Zij hopen dat hun broer, zuster, zoon, dochter, Pake en Beppe sizzers vandaag de basis leggen voor de finaledag van morgen.

 

Onze gasten kunnen kiezen uit de volgende versnaperingen:
Frites…Frikandel…Kroket… Hamburger…Soep…Tosti…Gehaktbal…Kaas & Worst..enz…

 

De schijnwerper op:……..Joep de Kraker. Woonplaats: ALMERE.
Na een spectaculaire reis maandag j.l. meldt Joep zich op het nippertje bij de wedstrijdtafel. Met dank aan openbaar vervoer en eigen transportmiddel kan hij op tijd zijn tegenstander de hand reiken. Almere---Nomihal: Hanzelijn---NS tot Grou---Vouwfiets---Nomipark. Reistijd: Grou-Sneek met pauzes door hagel en windkracht 8 tegen: 2 1/2 uur. Na zijn partij met 6-4 en 6-4 te hebben gewonnen weer terug naar de thuisbasis. Helaas geen aansluiting meer in Leeuwarden richting Zwolle. Door een heel aardige conducteur van NS wordt de klaarstaande trein van de volgende dag voor hem geopend. Met fiets en slaapzak heeft hij van een heel goede nachtrust genoten.

 

Vandaag wel ruimschoots op tijd, weet hij na een prachtige strijd met 6-2 en 6-4 te winnen. Als 2e geplaatst mag hij zondag de finale spelen tegen de eerst geplaatste om 11.15 uur. Joep speelt uitsluitend HE en gaat 3 of 4 keer per maand op tournee voor het spelen van toernooien. Zijn 3 tennisleraren bij TV Centrepoint Almere, staan garant voor een verbeterde ranking van één punt aan het eind van het jaar. Zijn vereniging heeft 8 hardcourt binnenbanen en 10 gravel buitenbanen. Met 20 uren les per week geeft hij de voorkeur aan de overdekte Hal.

 

De ballenmachine rekent hij tot één van zijn grootste vrienden. Zijn laatste toernooi heeft hij met 2 gewonnen wedstrijden in Limburg gespeeld. Hij is liefhebber van het counterspel met op tijd een versnelling, en “maakt niet uit” de forehand of backhand als wapen.

 

Als verdere hobby doet hij aan de rallysport op zijn computer. Hij geeft met hart en ziel leiding aan een Christelijke Stichting. Zijn welgemeende tip voor ieder van ons: “Ook als het wel eens tegenzit sportief of anders: “Geef nooit op”. Namens alle deelnemers aan dit Tigra Open Haltoernooi willen we Joep heel hartelijk bedanken voor zijn deelname en voor dit openhartige interview.