Woensdag 4 maart

PDF DocumentA woensdag binnenkant.pdf

PDF DocumentA woensdag buiten tigra.pdf

 

Hierbij geeft een vergelijking met het toptennis een totaal ander beeld. Zijn het daar de vrouwen die vele decibels ten gehore brengen; bij dit toernooi voeren de mannen de boventoon. Gelukkig wordt zeer minimaal en woord met 3 letters binnensmonds uitgesproken; dus amper gehoord.

 

Hierbij kan het publiek ook meegenieten van de discussie die door de tennisser met zichzelf wordt gevoerd. Bij het slaan van een dubbele fout: “Grote sufferd, gooi die bal dan ook wat hoger op”. Wordt de bal heel diep in de voeten gespeeld: “Ga dan wat verder achter de baseline staan. Bij het missen van soms een eenvoudige smash: “Blijf dan ook beter naar de bal” kijken. Vraag en antwoord worden bij het tennis zelf beantwoord. Maar let op, ook de tegenstander luistert mee en kan zich hier op instellen.

 

De schijnwerper op: Jens Deden.
Heel enthousiast neemt Jens plaats in de bekende “loveseat” om zijn verhaal te doen. Hij heeft zojuist tijdens een hele spannende wedstrijd Geert Leijenaar met miniem verschil verslagen: 7-6 en 6-4. Jens doet dit jaar voor de 2e keer mee aan dit toernooi. Hij speelt voor de ranking HE5, maar hoopt dit seizoen de stap naar de 4 te maken. Ook voelt hij zich heel goed thuis bij GD en HD. In de voorjaarscompetitie zal hij zijn mannetje staan op zondag GD 4e klas. Daarnaast laat hij vooral zijn voeten spreken bij Oudehaske in het A1 team.

 

Met zijn CIOS opleiding loopt hij stage bij NOMI om de jeugd en recreanten verder bij te scholen. Zijn voorkeur gaat uit naar het spelen in de Hal, terwijl het gravel op een zeer goede 2e plaats komt. De volgende wedstrijd hoopt hij met vooral de forehand, zijn grote concurrent André Veldhuizen flink partij te geven. Hij denkt een allround speler te zijn wat betreft aanvallen en verdedigen. Zijn tip voor vriend en (vijand) is: “Concentratie en vooral “focussen” op eigen spel en dat van de tegenstander”.

 

Gefotografeerd en uitgelicht: “De Service”.

Iedereen weet dat het serveren niets anders is dan de bal met uiterlijk twee pogingen in het spel brengen. Je mag de bal zo hoog opgooien als je wilt. Ook onderhands is toegestaan al hoort dit tot de uitzonderingen. Dit serveren gebeurt, staande achter de baseline totdat de bal het racket heeft verlaten. Deze baseline mag tijdens het serveren beslist niet worden overschreden noch aangeraakt. Helaas op amateurniveau zonder scheids- en lijnrechters wordt hier vrijwel nooit op gelet. Dus wees sportief en houdt het zelf goed in de gaten!!!