Maandag 2 maart

PDF DocumentA maandag binnenkant.pdf

PDF DocumentA maandag buitenkant.pdf

 

Dit keer geen startschot, maar wel een vliegende start om 16.45 uur. De in het blauw gestoken commissieleden hebben alles weer tot in de puntjes geregeld. De bekende tassen met “goodies”; met dank aan de sponsors; worden met open tennisarmen in ontvangst genomen. Van de wedstrijdtafel naar de Hal arena zijn maar een paar stappen. De aangename sfeer wordt meegenomen naar de wedstrijdbanen. Het is totaal geen probleem om met de algemeen aanvaarde tenniskleding bestaande uit: korte broek, kleurige minirokjes, jurkjes en shirts met opgewarmde spieren aan de wedstrijd te beginnen.

 

Deze eerste wedstrijddag was er gelijk weer één om in te lijsten. Speelsterkte; dus ranking zorgen in iedere categorie voor spannende partijen. Dat bleek ook uit de met veel transpiratie en geweldige inzet bij elkaar geslagen games en sets. Resultaat; van de 18 gespeelde wedstrijden moest in een slopende eindfase bij 5 partijen middels een wedstrijdtiebreak de winnaar te voorschijn komen. Als dit de opmaat is voor deze week dan zullen sport, spanning en sensatie ook dit jaar weer de boventoon voeren. Hopelijk zullen nog meer toeschouwers hier getuige van zijn.

 

De schijnwerper op: Martha van Netten en Rowan Hardinge.
Allereerst de “social talk” en lafenis met hun verslagen tegenstanders. Dit keer wordt een hevig tegenspartelende koppel categorie GD 7 aan de zegekar gebonden. Marieke Nieuwenhuis en Arnold van Wekken moeten met 6-3 en 6-1 het onderspit delven. Martha is als oud gediende reeds voor de 5e keer deelnemer aan dit toernooi. Rowen, Marieke en Arnold tonen reeds voor het 2e jaar hun talenten. Martha en Rowen zijn een ervaren koppel dat reeds vele toernooien heeft afgewerkt. Ook treden zij vaak gescheiden op door deel te nemen aan DD voorjaarscompetitie; DD andere toernooien en HD Hal- en HD voorjaarscompetitie. Ze proberen met een aanvallende speelstijl als winnaars van de poule heel ver te komen. Zomers gaat hun hart vooral uit naar het spelen op gravel. Om jezelf nog verder te ontplooien raden zij iedereen aan competitie en toernooien te spelen. Om een gemengd dubbel zorgeloos te kunnen spelen geven zij het advies de eventuele stress in de kleedkamer achter te laten. We wensen beiden veel succes voor nu en hun sportieve toekomst.

 

Gefotografeerd en uitgelicht: De Backhand.
Allereerst wat navraag gedaan bij de serieuze toeschouwer Tom Vink, als trainer en zeer deskundige. De basisregels: Racket niet in de forehand maar in de backhandgreep. Lichaam niet te recht op en de bal voor raken. De timing is bij deze slag het allerbelangrijkste. Als leek valt er na deze wijze woorden natuurlijk heel te smullen. Allerlei variaties worden aan publiek en tegenstanders ten toon gespreid. Enkelhandig en dubbelhandig. Slice en topspin. Een duidelijk voor de forehand bedoelde bal wordt heel eigenwijs met de backhand geslagen. De return met de backhand wordt met veel loopwerk vaak succesvol met de forehand geretourneerd. Voorwaar, voor iedereen een punt van blijvende aandacht.