Dinsdag 3 maart

PDF DocumentA dinsdag binnenkant.pdf

PDF DocumentA dinsdag.pdf voorkant.pdf

 

Ook worden de resultaten die zijn ingeleverd bij de jurytafel met argusogen bekeken. Door een niet verwachte, maar verrassende uitslag krijgt men soms toch wel de kriebels voor deze nog te bestrijden talenten. Helaas zijn door blessures een paar wedstrijden uitgevallen. Een reden te meer om nog eerder speelklaar te staan, zodat men vroeger in kan instromen.

 

De inspeeltijd van 5 minuten is al aardig ingeburgerd. De bekende luide stem en precisie van “chrono” Frans, blijkt dit jaar met een andere invulling ook duidelijk bij de deelnemers over te komen. Tussendoor worden het gesponsorde drankje en de snelle Jelle dankbaar genuttigd. In de kantine worden de uitgedroogde lichamen en hongerige magen weer rijkelijk tot een aanvaardbaar niveau aangevuld. De kantinecommissie werkt op volle toeren om iedereen het juiste drankje te serveren. Ook de “hap maar geen schnaps” zijn voor iedereen dan een zeer welkome aanvulling.

 

De schijnwerper op: Tom Doldersum en Camiel Gerritsen
Bij HD 6 betreden deze 2 jonge kerels het strijdperk tegen Jogchum Otten en Johan Kuperus. 14 + 14 (28) tegen, pak hem beet, 80 levensjaren. Wat een moed van deze debutanten om aan dit toernooi deel te nemen en de strijd aan te gaan met deze ervaren rotten. De 1e set blijken Tom en Camiel nog wat last te hebben van plankenkoorts. Dus deze oefeningsfase maar snel vergeten. De 2e set is van een geheel ander kaliber. Jogchum en Johan worden op het eind van deze set met de rug tegen de muur gezet. Met een uiterste krachtinspanning weten zij de tussenstand van 5-3 in het voordeel van Tom en Camiel nog in winst om te zetten. Hoogste tijd om na afloop deze dappere strijders even in de schijnwerper te plaatsen. Beiden zijn ook zeer verdienstelijke voetballers. Naast deze trainingen wordt er één keer per week hard getraind om ook bij het tennis de nodige progressie te boeken. Zij weten hun studie tactvol met hun sporten te combineren. De voorjaarscompetitie lokt reeds; temeer omdat hun favoriete baansoort gravel is. We zullen hen zondags in de categorie tot en met 17 jaar kunnen bewonderen. Vooral hun favoriete backhand zal dan een dodelijk wapen blijken. Beste “kerels”, ga zo door; over een jaar zullen velen bij deze Open Hal Kampioenschappen tegen jullie het onderspit delven.

 

Gefotografeerd en uitgelicht: De Smash.
Met de herinnering van de lessen van weleer een vrije vertaling wat het smashen inhoud. Voor kracht en spin wordt de “continental” greep aanbevolen. We plaatsen de positie van de voeten in dezelfde setting alsof we gaan serveren. De elleboog wordt ter hoogte van de schouder gebracht. En het allerbelangrijkste: met de vinger van de andere hand wijzen naar de bal die zich bij het smashen recht boven je bevindt. Enige instructiefoto’s zullen daarom van harte welkom zijn om aan te tonen hoe het fout kan gaan en hoe je kunt scoren.