Voorjaar- en najaarscompetitie KNLTB

Als je je opgegeven hebt voor de competitie, krijg je bericht van je trainer, de competitieleider of jeugdcommissie over de teamindeling, competitiekleding, speeldata, competitiepapieren enz. Ook op de KNLTB-site staat altijd waar en tegen wie je moet spelen. De aanvoerders van de jeugdteams krijgen ballen en competitiepapieren uitgereikt.

 

Thuisspelen

Als je thuis speelt ben je gastheer/vrouw voor de ontvangende vereniging. Aan ouders wordt gevraagd om de jeugd hierbij te begeleiden. Je biedt tegenstanders en begeleidende ouders een drankje aan en je zorgt voor wat lekkers in de pauze of na afloop. Ook moet je ervoor zorgen dat er ballen zijn en de competitiepapieren worden ingevuld. Het is belangrijk dat dit goed en tijdig gebeurt omdat de KNLTB regels streng zijn!

 

Uit spelen

Met (één van) de/je ouders rijd je mee naar de vereniging waar je moet spelen. Je speelt je partijen en de ontvangende vereniging is nu gastheer/vrouw.

 

Sportief gedrag

Of je nu uit of thuis speelt, zorg ervoor dat je je altijd sportief gedraagt. Of je nu wint of verliest. Netjes taalgebruik, niet met rackets gooien en geef altijd een hand. Zoek in goed overleg een oplossing bij onenigheid. Ook ouders horen zich netjes te gedragen en zich niet ongevraagd met de wedstrijden te bemoeien. Moedig gepast aan en houd dit niet eenzijdig!

 

Wil je ook graag meedoen?

Voor meer informatie over de officiele KNLTB voor- en najaar jeugdcompetitie verwijzen wij je naar de jeugdcommissie (jeugd@nomi-sneek.nl) of trainer Wilco Veltien (wilco@tennisacademiefriesland.nl)