Woensdag 5 maart

Hoofdsponsor  “Tigra”; naamgever aan dit toernooi,steekt ook dit jaar de handen weer flink uit de mouwen. Slapende in de stabiele zijligging kan ook een half uur op de buik zeer aangenaam zijn. Als daarbij de rug ook nog een grote opknapbeurt krijgt, is het op de massagetafel zeer aangenaam verpozen.

Vaardige handen van Mariska en Amarins weten alles wat los; maar in dit geval vooral wat vast zit in je rug tot die van een jonge god om te toveren. Je denkt op deze woensdag daardoor wel “gehakt” van de tegenstander te kunnen maken. Zo niet, dan heeft een nabehandeling de volgende keer misschien meer succes. “Uitwendig” wordt je tijdens dit toernooi door de therapeutes danig in de watten gelegd. Maar hoe is het met de invulling van de “inwendige” mens? Na een inspannende en veel transpiratie kostende partij staat de kantinecommissie iedereen met woord en daad terzijde. Uit een scala aan mogelijkheden kan het juiste drankje worden geserveerd. Ook de hapjes tussendoor vinden naar blijkt, gretig aftrek.( deze zijn gratis).!! Het assortiment pindabittergarnituur wordt met zalig kijkende ogen verorberd. Door dit aangenaam vertoeven is het vanzelfsprekend dat de interesse van achter het glas enige haarscheurtjes vertoond. Toch weer de hoogste tijd om aan de aangename zweetgeurtjes in de Hal te gaan ruiken.

 

De schijnwerper op:

Ebel Koppen en Fraukje Meulenbroek

Zojuist hebben zij hun wedstrijd bij DD6 tegen Marianne van der Velde en Lisa Wierda met een positief resultaat afgesloten. De neutrale toeschouwer heeft geconstateerd dat de cijfers

6-2 en 6-0 een vertekend en geflatteerd beeld geven van dit damesonderonsje. Het grote geheim van dit koppel willen ze wel met ons delen. Het klikt op en naast de baan zo goed tussen hun beiden dat het lijkt of ze met z’n drieën de strijd aangaan. Ebel wil ook graag enkelen maar zal dan als iets oudere de strijd moeten aanbinden met dames 20+ en 30+. Fraukje prefereert om links te staan om haar backhand op de tegenstander los te laten. Door training als koppel en als team komen zij in het voorjaar weer super fit op de baan. Fraukje klust nog wat bij door een hardlooptraining. Hierbij zal zij haar achillespees wat meer moeten ontzien. Beide dames pleiten voor een “allweatherbaan”; omdat zij het buitentennis duidelijk prefereren. Naast gravel is “smashcourt” hun favoriete ondergrond. Hun tip voor vrienden en concurrentes is: “na iedere wedstrijd een korte evaluatie om eventueel kleine foutjes de volgende keer een verminderde kans te geven”. Zij zien de volgende wedstrijd tegen de als één geplaatste dames DD6 met vertrouwen tegemoet. Na vele keren kampioen DD7 zal een stap voorwaarts nu tot hun vanavond uitgesproken vurige wens behoren.

 

Wedstrijd uitgelicht:

Op baan 3 wordt een wedstrijd gespeeld in de categorie 50+. Deze heren Louis Oetelmans en Albert Dijkstra, beiden 60+ tegen Durk van Netten en Jans Groothuis, beiden 70+ maken er een spannende en slopende partij van. De weegschaal slaat tijdens de wedstrijd geregeld twee kanten uit. Maar ook hier moet een winnaar uit de strijd komen. Dit keer trekken Louis en Albert aan het langste eind: 6-4 en 7-6. Een lichte blessure van een tegenstander is voor hen net dat beetje extra om te winnen. Hoofdzaak is echter dat alle vier het een rijkdom vinden hun capriolen nog op de baan te kunnen vertonen. Met dank aan de organisatie en de vele andere belangstellenden bij de HD 50+. Hun spelvreugde zal altijd een voorbeeld zijn van wat de jeugd voor de toekomst hopelijk ook te wachten staat.

 

Het luisterend oor:

Kantine: Laat de spelers toch ieder punt visueel maken; de aandacht van de toeschouwers over de stand mag wel wat meer worden gewaardeerd.

Die “net flyers” kan je beter met een flinke lob op hun plaats zetten en achterom laten kijken.

Op de trainingen slaat hij die ballen wel in; waarom nu niet?

Doktersverklaring: Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met snotneuzen minder slim zijn op sportgebied, in dit geval op de tennisbaan.

Verzekeringsexpert: Schots onderzoek heeft aangetoond dat lange mensen slimmer zijn; dus recht je rug maar flink om indruk te maken op de tegenstander.