Maandag 3 maart

Reeds om 16.00 uur staan de wedstrijdcommissie en vele andere vrijwilligers paraat om het startschot te geven. Ook bondsgedelegeerde Ronald van Bennekom heeft met grote belangstelling naar dit toernooi uitgekeken. Ook hij kon de vroege start nog meemaken. Zeer tevreden over de organisatie trok hij zich in stilte terug. Om exact 16.45 uur betreden de eerste strijders de arena.

 

De aangename temperatuur ( gerenoveerde kachel ) laat weer toe om volgens de “algemeen aanvaarde tenniskleding” de strijd aan te gaan. Diverse kleuren van korte broek, minirokjes, jurkjes en shirts zullen het strijdperk weer opfleuren. Voor de eerste winst hebben diverse sponsors reeds gezorgd door het aanbieden van een tas met “goodies”. Bij het doorgeven van de uitslagen kunnen ook de verliezers een glimlach niet onderdrukken. Er wordt dit jaar uitsluitend in poules gespeeld, zodat de herkansing zelfs nog tot de finale kan leiden.

 

“Opmerkelijk”

Dit jaar aanmerkelijk minder “bloopers” waar te nemen. Zoeken menselijke ogen dit jaar beter contact met de bal? Is de oude volkswijsheid: veel wortels eten voor veel vitamine A hier van toepassing? Is de kwaliteit van de deelnemers ook dit jaar weer met sprongen vooruit gegaan? De waarheid ligt altijd in het midden; in dit geval de lampen aan het plafond. Door vervanging van diverse lampen krijgt men een optimaal zicht op de gasgevulde Dunlop Match tennisballen. Een “warme douche” voor de vakkundige vrijwilligers zonder hoogtevrees. Goede verlichting zorgt voor razendsnelle reacties en is voor iedereen goud waard.

 

De schijnwerper op: Jaap Mulder en Wouter Muller

Op baan 1 zijn de toeschouwers getuige van een 2 uur durende wedstrijd. Jaap en Wouter kruisen de tennisrackets met Geert Leijenaar en Anton Spindelaar. Het eindresultaat: 5-7; 6-4 en wedstrijdtiebreak 10-8. Hoogste tijd om met de winnaars Jaap en Wouter nader kennis te maken. Beiden spelen in Leeuwarden bij TV Nylân. Met z’n zessen spelen zij als team zowel in de voorjaarscompetitie  als de wintercompetitie. Tijdens dit toernooi hebben zij zich als koppel ingeschreven bij HD 5. Naast hun werk en enige studie blijft er genoeg tijd over om naast een enkele trimloop volop van het tennis te genieten. Hun grootste successen boeken zij met hun forehand en vanaf de baseline. Tijdens de wedstrijd viel er één onvertogen woord; “waar de twee opgroeiende kinderen gelukkig geen getuige van waren”, aldus de trotse vader. Zij vonden het heerlijk spelen in de hal en hebben voor de snelle ballen het volgende advies: “De achterzwaai iets inkorten en wat meer blokken”. Hun doel is tegen de winnaar van Poule A de finale te halen. Wij zullen dit traject met belangstelling gadeslaan.

 

Wedstrijd uitgelicht:

Bij HD 50+ wordt er een ware aanslag gepleegd op de krachten van de spelers op baan 3 met name: Peter Boekema en Hans Verburg tegen Han Frank en Folkert Kuipers. Op vriendelijk verzoek van de Bondsgedelegeerde adviseert hij hun ook nog eens bij oneven games van baan te wisselen. Om energie te sparen zullen een paar zonnepanelen op het racket niet misstaan. De spanning tijdens deze wedstrijd wordt de spelers haast te veel. Na 6-3en  6-6 volgt de beslissende tiebreak. Meerdere malen wordt door de serveerder gevraagd hoe vaak hij nog moet serveren. Na de linkerkant denkt hij soms dat het varkentje reeds is gewassen. Uiteindelijk wordt toch de einduitslag bekend: 7-6 voor het winnende koppel: Peter en Hans.

 

Het luisterend oor:

In de kantine: Discussie over een nieuw aangeschaft rokje, dat belangrijke lichaamsdelen onmogelijk fatsoenlijk kan bedekken. Na veel voor en tegenwerpingen komt er een gezamenlijke slotconclusie: Tijdens de wedstrijden op het zeer gedegen Wimbledon verschijnt Serena Williams in een nog korter rokje. Voorwaarde: een sportslip van de goede kleur en uitstekende kwaliteit. Dooddoener van één van de heren: “Ik heb een paar nieuwe witte sokken gekocht”.

 

In de Hal: “Ik zal wel op sokken naar baan 4 moeten lopen want manlief is er met mijn schoenen vandoor”. Ook de hulp van boven is soms hard nodig: “Jezus, wat een mooie bal”.