Donderdag 6 maart

Gearriveerd bij de NOMI Hal ziet men de sponsorvlaggen weer vriendelijk en uitbundig wapperen in de wind. Binnen kijken de reclames op de sponsorborden vanuit de hoogte op de tennissers neer. Zij concluderen dat ook dit jaar weer een goede keuze is gemaakt door dit toernooi financieel een “upgrading” te bezorgen Dit jaar aanmerkelijk minder “bloopers” waar te nemen.

Zoeken menselijke ogen dit jaar beter contact met de bal? Is de oude volkswijsheid: veel wortels eten voor veel vitamine A hier van toepassing? De waarheid ligt altijd in het midden; in dit geval de lampen aan het plafond. Door vervanging van alle lampen krijgt men een optimaal zicht op de bal. Goede verlichting zorgt voor razendsnelle reacties en is voor iedereen goud waard.

Oudgedienden maar ook nieuwelingen zijn de wedstrijdcommissie zeer erkentelijk dat dit toernooi reeds haar 1e lustrumjaar kan vieren. Elke namiddag/avond maakt genoemde commissie steeds weer een gecontroleerde zenuwachtige indruk. Doordat het niveau in alle rankings zo dicht bij elkaar ligt worden vele partijen beslist met een “wedstrijdtiebreak”.

Dit betekent echter wel de een daaropvolgende partij (wat) later kan beginnen. Fijn dat de spelers hier alle begrip voor hebben.

 

De schijnwerper op: André Veldhuizen.

André is reeds voor de 4e keer present op dit Hal toernooi. Aanvankelijk begonnen met ranking 6, gevold door enkel 5 en dubbel 5 gaat hij heel dapper de strijd aan bij HE4 en HD4. Bij NOMI probeert hij als coming man de gevestigde orde het vuur nader aan de schenen te leggen. Hij werkt bij Okkinga in Sneek en studeert in Groningen “Commerciële Economie”. Toch volgt hij heel getrouw elke week twee keer anderhalf uur tennistraining. Zijn voetballoopbaan heeft hij achter zich gelaten, waardoor hij zich volledig op de tennissport kan storten. Zojuist heeft hij Jesper Nederhoed de hand moeten schudden met zijn zeer nipte overwinning. De eerste set 6-3 voor André; de tweede set 6-3 voor Jesper en de wedstrijdtiebreak 10-7 voor zijn grote rivaal en een biertje meedrinkende Jesper. Zijn sterke punten om de wedstrijd proberen naar zijn hand te zetten is zijn geliefde backhandvolley spel. Om direct een wedstrijd lekker te beginnen adviseert hij ons de 1e bal goed terug te slaan en het liefst nog 5 winners op een rij. Wij kijken nu al met belangstelling uit naar zijn volgende prestaties.

 

Wedstrijd uitgelicht:

Na veel omzwervingen zoekt de schrijver dezes een rustplaats in de kantine. Vanachter het raam volgt hij de ontwikkelingen op Baan 1; HD6 Alex Matei en Hans van der Zwet tegen Johan Kuperus en Jogchum Otten. Daar hij goed op de hoogte is van het tennisverleden van deze vier knapen heeft hij van te voren reeds een inschatting gemaakt. De grote ervaring moet het opnemen tegen aanstormend talent. Aanvankelijk liep alles op schema; 6-1 voor Alex en Hans. De tweede set wierpen Johan en Jogchum alle chroom van zich af. Met een alles of niks tactiek grepen ze deze set met beide handen aan: 6-3 winst. Met een uiterste krachtinspanning na een achterstand van 5-1 weggewerkt te hebben trokken Alex en Hans toch nog aan het langste eind; 10-7 in de wedstrijdtiebreak. Met een opgelucht gezicht en groot respect voor hun opponenten volgt er een welgemeend “shake hands”.

 

Het luisterend oor

Eenmalig wordt de inspeeltijdwaarnemer de dagelijkse prak in de Hal aangeboden. Een naar zijn zeggen goed besluit: “Thuis vind ik beslist de hond in de pot”.

Misplaatste opmerking: “De zweep er over”. Totaal geen verstand van tennis; het aanval- en verdedigingswapen is uitsluitend het racket.

 

De wedstrijden in het komend weekend.

Kijk voor het wedstrijdprogramma voor morgen op www.toernooi.nl.  De wedstrijden van zondag zijn afhankelijk van het verloop van zaterdag en

worden in zo snel als mogelijk ingepland.