Dinsdag 4 maart

Vandaag allereerst een praatje met wedstrijdleider Piet Hoomans. Zijn oogcontact bestaat uit één oog gericht op de vragensteller; het andere oog gericht op de wedstrijden van vandaag via de laptop. Over de dag van gisteren is hij zeer tevreden. Helaas moet er door ziekte wel eens een wedstrijd uitvallen.

Daarom een dringend advies aan de spelers: “Kom nog wat eerder dan het afgesproken kwartier; soms is er plotseling een baan vrij. Ook kan het voorkomen dat een zeer vlotte wedstrijd niet de geplande 5 kwartier duurt maar binnen het uur gespeeld is. Ook aan de inspeeltijd van 5 minuten houdt iedereen zich over het algemeen keurig; mede door de luide stem en precisie van “chrono” Frans. De wedstrijdcommissie kan zich steeds volledig op haar taak werpen naar blijkt. Het natje en droogje wordt hen door de kantinecommissie immers op een presenteerblaadje aangereikt. Hoogste tijd om weer van de wedstrijden van vandaag te gaan genieten.

 

 

De Schijnwerper op:

Jesper Nederhoed

Nog nahijgend van de bijna 2 uur durende partij tegen Reno Minnema ploft hij neer op de kussens achter in de kantine. Na deze slopende partij staan er bij deze poulewedstrijd HE5 de voor Jesper winnende cijfers: 4-6; 7-5; wedstrijdtiebreak 10-7 op het scorebord. Jesper die jaarlijks vele toernooien afwerkt, is voor het eerst bij dit Haltoernooi te gast. Hij toont zich zeer positief over de organisatie en de zojuist verlaten baan van de Nomi Hal. Door vier keer in de week te trainen kan hij het opgedrongen snelle spel door Reno goed volgen. Voor beiden is een goede service een heel belangrijk onderdeel. Als aanvallende baselinespeler hoopt hij ook bij HE4 zijn mannetje te staan en deze heren goed partij te geven. Het winnen van een eerste prijs is zijn grote uitdaging. Als leerling op de RSG kan hij zijn sport uitstekend combineren met zijn studie. Er is ook nog tijd voor één keer fitness per week. Als sportieve tip wil hij voor iedereen het volgende openbaren: “Blijf steeds gefocust, dit helpt uitstekend om de concentratie te behouden”. Van Jesper zullen we ongetwijfeld nog meer horen en hopelijk vaak aanschouwen.

 

Wedstrijd uitgelicht:

Dat de aanhouder een goede kans maakt alsnog te winnen kan ook bij de tennissport vaak in de praktijk worden gebracht. Bij DE4 zijn Merel Twickler en Jente Bulthuis hier beslist de prototypen van. Onbevangen sloeg Merel in de eerste set Jente met 6-1 van de baan. Toen Jente in de tweede set uit een heel ander vaatje ging tappen zijn bij Merel kleine zenuwtrekjes te bespeuren. Vanaf dat moment zijn de dames helemaal aan elkaar gewaagd. De uitslag 6-6 wordt gevolgd door de tiebreak waarbij Jente aan het langste eind trekt. Tijdens de wedstrijdtiebreak weet Merel zich te herstellen en te winnen, wetende dat ze langs het randje van de afgrond is gegaan. Hulde voor Jente die na een aarzelend begin het Merel zo moeilijk heeft gemaakt.

 

Het luisterend oor

Kantine: Als ik zoveel dubbele fouten sla, lukt het mij niet om te winnen. Waarom hij wel?

               Wat kan je ter hoogte van de baseline de gemaakte voetfouten goed zien!

               Ik mag geen biertje voor de wedstrijd; er zelfs niet aan ruiken

 

 

Opmerkelijk:

Weet iedereen reeds dat er van hem of haar zonder vooraf te vragen een foto is gemaakt? Stilletjes, bijna ongemerkt wordt iedereen deze week vereeuwigd. Door de acties van de geportretteerde zijn hele leuke standjes van het lichaam waar te nemen. Daardoor zijn zelfs de gezichten soms moeilijk te onderscheiden. Dit zoekplaatje kan ieder voor zich tijdens de finaledag a.s. zondag zelf ontwikkelen. Er wordt een diashow van alle deelnemers gepresenteerd.