Zaterdag/Zondag 9/10 maart

De kleinste foutjes worden genadeloos afgestraft. Voor ieder punt wordt met grenzeloze inzet gespeeld. Zonder scheidsrechter op de stoel worden de ballen nauwlettend in alle richtingen en bij iedere stuit gevolgd. Ook zonder “hawkeye” blijkt het mogelijk alle twijfelgevallen op te lossen. Hierbij wordt geconstateerd dat iedereen zijn of haar sportiviteit hoog in het vaandel heeft staan. Met een “let” worden soms voorkomende welles/nietes situaties zonder lange discussies opgelost. Gelukkig heeft de al of niet neutrale toeschouwer vanuit zijn commentaar- en tribunepositie hierop geen enkele invloed.

 

voetfout?

Opmerkelijk is echter dat er bij de service een pijnlijke schoonheidsfout is binnengeslopen. Komt het voort uit enthousiasme dat men zo snel en liefst zo dicht mogelijk bij het net wil komen? Tellen de regels bij ons dierbare tennisspel niet voor “voetfouten”? Worden er vooraf onderlinge afspraken gemaakt om deze voor sommigen te lastige spelregel te omzeilen? Wordt tijdens trainingen  deze voorwaartse stap in het veld met de mantel der liefde bedekt? De statistieken wijzen uit: “Hoe hoger de ranking, hoe vaker deze incidenten zich voordoen. Dit alles ontsnapte natuurlijk niet aan de aandacht van toernooifotograaf Teake. Door hierop haarscherp in te zoomen wordt het bewijs geleverd en vastgelegd voor de eeuwigheid.  De “(on) bewuste” overtreders kunnen dit uitstekend als studiemateriaal gebruiken. De toekomst zal leren in hoeverre dit een positieve uitwerking zal hebben!

 

De schijnwerper op: Arne Iwan Gartz en Johan Magré

 

Genoemde twee Scharzenberg leden pakken hun nabije toekomst voortvarend bij de tennislurven. Elke week een fanatieke training van anderhalf uur bij de Bontekoe moet reeds dit jaar voor progressie zorgen. Met hun HD ranking 5 hopen zij deze week als tweede te eindigen bij de categorie HD4. Heel dapper hebben zij hun vrienden Arp Feitsma en Jelle Wierda aan de zegekar gebonden. Dit werd bereikt omdat zij als tweetal een ideaal koppel vormen. Arna Iwan is een typische forehand/baseline speler. Naast hem staat Johan, die met zijn volleys en backhand de rest van het tennisveld bestrijkt. Dat er nog het één en ander te sleutelen valt voor de eventuele promotie leidde prompt tot de volgende bekentenis. Arne Iwan wil graag vanuit een gezonde spanning de backhand beter doorslaan. Johan wil graag met zijn zenuwen nadere afspraken maken en alles doen aan een upgrading van zijn mentale weerbaarheid. Naast veel tennissen zijn zij er van overtuigd dat ook fitness voor een goede conditieopbouw kan zorgen. Een welgemeende gouden tip voor alle tegenstanders werd door Arne Iwan spontaan genoemd: “Let op je voetenwerk”; zoals hij heeft afgekeken tijdens een uitzending over Roger Federer. Johan gooit het over een geheel andere boeg: “Sla de ballen voluit zoals je dat ook op de trainingen steeds doet”. Heren hartelijk dank voor dit interview en bedankt voor de complimenten die op het conto van de organisatie moeten worden geschoven..

 

Vandaag: de finales.

Er worden vandaag 19 partijen gespeeld; elke partij is een finale of een beslissende poulewedstrijd. Ook voor de finalewedstrijden geldt: 2 gewonnen sets met een wedstrijdtiebreak als 3e set. Elke wedstrijd wordt met nieuwe ballen gespeeld.

 

Prijsuitreiking

Het einde van de laatste finalewedstrijden wordt verwacht rond 16:00 uur.

Direct na de laatst geslagen bal vindt de prijsuitreiking plaats.