Woensdag 6 maart

Altijd zijn er dan heel blijde gezichten, terwijl andere deze proberen in de plooi te houden. Een “welgemeende” felicitatie voor de winnaar levert gelukkig nooit problemen op. Door de wedstrijden in de Hal te volgen kun je hier van heel dichtbij getuige zijn, en de tellingen op spannende momenten heel goed bijhouden. Daarom is het een feest om tussen deze “supporters” te staan. Zij houden zich uitstekend aan het wedstrijdreglement: “Aanmoedigen mag; maar verdere verbale uitspraken (coachen ) is niet toegestaan”. Om de sfeer voor de deelnemers en de toekomst vast te leggen wordt dit zeer professioneel opgepakt en ligt er dagelijks een wedstrijd programma in de kantine “ter tafel”.

 

Opmerkelijk

 is het dat voor de kantine elke dag “gehaktdag” is. Bij toerbeurt zorgen deze kantinevrijwilligers voor een ruim assortiment voor de inwendige mens. Ook de in het verleden gehouden tapwedstrijd heeft er voor gezorgd dat   het getapte pilsje je helder en aanlokkelijk aankijkt. In tegenstelling tot de “Halsupporters” zitten de beste stuurlui in de kantine achter het glas. Hier worden vele voor de spelers niet hoorbare opmerkingen gemaakt. “Ik weet dat je een “slow starter” bent, maar wordt het niet eens tijd ook eens een game te scoren? “Wat slaat die vent veel dubbele fouten; een wonder dat hij de partij toch nog heeft gewonnen”. Met zulke hoge ballen kun je beter met “Sterrenslag” meedoen.

 

Deelnemers let op.

Het wedstrijdprogramma voor zaterdag wordt vrijdagavond rond 18:00 uur op toernooi.nl gepubliceerd. In de loop van de zaterdagavond volgt het programma voor de finales op zondag.

De schijnwerper op:

Jenny de Vries en Johan Haven

 

Jenny en Johan spelen GD6 en kwamen na een duidelijke overwinning van de baan. Beiden spelen zij bij Tennisvereniging “De Bontekoe” in Leeuwarden. Zij hopen dit jaar progressie te maken waardoor Jenny als 6 speelster promoveert naar ranking 5 en Johan van speelsterkte 7 een 6 kan maken. Eens per week trainen zij bij Bart van der Lely. Jenny is trots op haar backhand en houdt graag contact met de baseline. Johan prefereert de forehand en hoop via zijn service wat vaker bij het net onheil te stichten. Door hun goede basissnelheid komt hun spel op een snellere ondergrond goed uit de verf. Toch mogen wij hen classificeren onder de noemer “gravelbijters”. Beiden konden zich verenigen met de volgende tip: “zorg er voor dat je met veel plezier op de baan staat, dan is het verder een kwestie van punt voor punt scoren.

 

Een wedstrijd uitgelicht

In de HD6 gingen Niek Goes en Sjoerd Stiensma de strijd aan met Jacob Blom en Jelle Wissman, een Nomiaans onderonsje. De eerste set  leek na een 2-2 tussenstand gelijk op te gaan doch Jacob en Jelle wisten een tandje bij te zetten en pakten de set met 6-2. In set twee  kwamen Niek en Sjoerd op een 2-0 voorsprong doch moesten deze weer inleveren en keken al snel tegen een 5-2 achterstand aan. Door prima spel wisten ze terug te komen en moest de tiebreak de beslissing brengen. Gelijk opgaand kreeg Jelle op 6-5 het eerste matchpunt maar kon deze niet benutten. Op 9-8 kreeg de serverende Niek een kans om de set te pakken. Sjoerd adviseerde hem een ace te slaan doch had dit beter kunnen nalaten; Niek maakte een dubbelfout. Toch wisten zij uiteindelijk de set te pakken met 11-9 en dwongen een wedstrijdtiebreak af. Het lukte hen in deze laatste tiebreak niet om opnieuw een opgelopen achterstand in te lopen. Jacob en Jelle wonnen deze met 10-6 en hiermee de partij.