Maandag 4 maart

In deze nog rustige sfeer voltrok zich een partij die zeker het kijken waard was. De eerst set werd door een tie-break in het voordeel van André beslist en na bijna 2 uur pakte hij de winst (6-3).

 

Toen later de deelnemers en toeschouwers in de kantine binnenkwamen de bleken er weer vele “oude” maar ook “nieuwe” gezichten aanwezig. Oudere cracks maar ook aanstormend jong talenten hadden hun vaste zetel weer gevonden. In de tennisarena bleek dat spanning niet alleen met stroomsterkte te maken heeft. Deze sneed spelers en toeschouwers door merg en been door alles wat zich op de tennisvloer afspeelde. Verlies of winst zat beslist niet tussen de oren. Met het tennisracket werden de kwaliteiten en eventuele zwakheden van de tegenstander op hun waarde beproefd. Jammer van de misplaatste opmerking: “En nu de zweep erover”. Met dit attribuut kom je op de tennisbaan echt niet verder; deze koop je in een erotiekshop.

 

De schijnwerper op: Carlos Kribben

Fijn dat er dit keer ook eens een verliezer bereid was voor een interview. Carlos Kribben was de strijd aangegaan met de als zesde geplaatste Menno de Vries. Deze HE 7 partij was een ware thriller gezien de uitslag 6-4; 3-6; wedstrijdtiebreak 10-3 in het voordeel van Menno. Dapper dat een speler met ranking 9  iemand met speelsterkte 7 durft uit te dagen. Vorig jaar tijdens de Sneker Kampioenschappen bereikte Carlos in stromende regen de finale van categorie 8. Dit weertype was echter een spelbreker voor hem; hij verloor op het nippertje. Door gerichte training hoopt hij vooral het volleren beter onder de knie te krijgen. Door meerdere toernooien te spelen is hij er van overtuigd dat zijn ranking een flinke upgrading zal ondergaan. Zijn motto is: Blijf met hart en ziel genieten van deze fantastische sport. Naast al dit positieve was er ook weer wat gemorrel onder de toeschouwers. “Laten alle spelers toch eens ieder gespeeld punt voor ons visueel maken”. Wij komen voor hen en mogen deze kleine service toch minimaal van hen verwachten.

 

De laatste wedstrijd  ….

….. in de catgorie HE4, die werd gespeeld door Paul Plantinga en de als 2e geplaatste Roland Lucardie, beloofde een latertje te worden. Door de lange voorafgaande wedstrijden konden zij na lang wachten pas om 23:00 met de partij beginnen. Na een aarzelend begin kwam Roland goed in zijn spel en wist, ondanks de vreemde capriolen van zijn tegenstander nog voor middernacht de wedstrijd te winnen (6-3 6-1). Vandaag om 18:00 staat Roland weer in het veld. Dan neemt hij het op tegen Arne Iwan Gatz. Dit belooft een spannende strijd te worden.

 

Sportmassage.

Vind je 5 minuten inspelen te kort om warm te worden? De fysiotherapeute van Tigra helpt je om goed opgewarmd aan de wedstrijd te beginnen. Ook na afloop kun je bij haar terecht. Op de wedstrijdtafel liggen de intekenformulieren. Doen!  

 

Uitslagen en volgende wedstrijden..

Bekijk dagelijks de uitslagen en standen op toernooi.nl en kijk wanneer jouw volgende wedstrijd(en) zijn gepland. Bij vragen hierover, neem contact op met de wedstrijdleider: Piet Hoomans (06-14645313).