Donderdag 7 maart

Haar “genezende” handen (deze keer van Marjorieke van Veelen) doen vakkundig en sportbekwaam hun nodig werk. Zij is genegen op verzoek bijna alle spieren een flinke opknapbeurt te geven. Dit alles voor een spo(r)t prijsje; de vele malen hogere meerprijs wordt door sponsoring verrekend. Hun slogan is: “NOMI en TIGRA houden zich indirect met gezondheid bezig”. Naast het verwijzen naar de hoofdsponsor van dit toernooi is het vanzelfsprekend ook een link te maken naar de andere sponsoren. Op de website worden zij met name genoemd en geven graag inzage in hun zakelijke kwaliteiten. Door hun sportieve keuze maken zij het mede mogelijk dat dit toernooi een kwalitatief grote uitstraling heeft. De deelnemers komen ieder jaar graag terug om hun krachten met anderen te meten. Zij brengen dit virus, dat tennis heet, door hun enthousiasme al of niet bewust over op vele debutanten.

 

Onder de kop opmerkelijk dit keer een regel uit het reglement: “Algemeen aanvaarde tenniskleding”. Dit is natuurlijk een royaal uit te leggen begrip. Het shirt dat bij de één “lekker zit” kan voor een ander te groot of veel te klein zijn. Het short of rokje reikt bij sommigen tot kniehoogte, terwijl anderen de hamstrings onbedekt laten. Voor zo ver zichtbaar is er een juiste keuze gemaakt voor het sportondergoed. Vergeleken met vier jaar geleden is alles passender en strakker wat tijdverlies voor herschikken bespaart. Men is er blijkbaar van overtuigd dat een perfecte pasvorm voor kleding en schoenen de snelheid bevordert.

 

De schijnwerper op:

Jacob Blom en Jelle Wissmann  (foto z.o.z.)

 

Nog hevig napuffend na een slopende partij in poule HD 6 waren deze mannen graag bereid tot een interview. Na deze narrow escape vonden zij het zeer gepast dat ook hun tegenstanders aanschoven. Het viel op dat er op hun ieders gezondheid werd getoost, waarna de wedstrijd kon worden geëvalueerd. Ondanks dat Jacob en Jelle een heerlijke herendubbel hadden gespeeld blijft hun voorkeur uitgaan naar herenenkel. Hun favoriete slagen doen zij het liefst met de forehand en van een baseline gevecht worden zij niet zenuwachtig. Hun harde spinservice willen zij de dames in het gemengd dubbel niet aandoen. Jacob vindt veel baat bij de voetbaltrainingen, daar hij daarbij een geweldige conditie opdoet. Jelle vindt dit ook leuk maar wil zich graag verder bekwamen door les te nemen bij een tennisleraar. Met heel veel voldoening doet hij dit eens per week bij de bij NOMI welbekende Jurgen Jansen. Deze tennisfanaten hopen aan het eind van het jaar categorie 5 binnen te stromen, al blijft de vraag of dit enkel of dubbel is. Jelle geeft de voorkeur aan een snelle binnenbaan om tot een snelle score te komen. Jacob is een echte buitenspeler en is naast gravel erg gecharmeerd van een “smash court” ondergrond. Tot slot een goede tip van Jacob: “Probeer zo min mogelijk fouten te maken”. Jelle’s tip, ingefluisterd door Paul Haarhuis: “Altijd tot op het laatste moment naar de bal blijven kijken

 

De wedstrijd uitgelicht.

In de HD45 kwamen de kampioenen van vorig jaar, Pieter Dijkema en Jan Willem Faber in actie. Tegenstanders waren Jos Doldersum en Eric van Hal die (zie het artikeltje over gepaste kleding) diep in de bak met achtergelaten kleding moest duiken om op de baan te kunnen verschijnen in een nette witte sportbroek. Pieter en Jan Willem konden hun prestatie van vorig jaar niet herhalen. Wel begonnen ze met een 2-0 voorsprong doch toen de service van Eric en de volleys van Jos doeltreffender werden moesten ze de eerste set inleveren (6-3). In de tweede set probeerden ze door vertragingen en wat “lop-werk” het spel te ontregelen maar ook hierop hadden Jos en Eric een goed antwoord (6-3 6-0).