Dinsdag 5 maart

De werkende sportmensen staan vanaf 18.00 uur in de startblokken. Voor sommigen is dit hals over kop; zodat de hongerklop op de loer ligt. Je ziet dan zo nu en dan een graai in de tas. Een bruine boterham voor de heren, maar vaak chips of chocola voor de jongeren of een patatje voor de ouderen zorgt voor de nodige brandstof. Maar vooral niet vergeten te drinken bij “oneven” games. Als alles goed tussen de oren zit past het lichaam zich hier graag bij aan. Allereerste vereiste is dat je ongeacht de speelsterkte in een goede fysieke en mentale conditie verkeerd.

 

De schijnwerper op:  Roland Lucardie.

Het publiek was getuige van een lange en voor beide mannen slopende wedstrijd op baan 1. Deze HE 4 partij werd door Roland met een uiterste krachtinspanning gewonnen van Arne Iwan Gartz. Uitslag 6-4, 6-4. Tijdens het interview kwam naast zijn tennis nog een belangrijk onderwerp aan de orde. Roland hoop voor de tweede keer vader te worden. Hij heeft er daarom totaal geen moeite mee, dat zijn andere toekomstwens, nog eens HE 3 te kunnen spelen, nog wat op zich moet laten wachten. Hij ziet echter wel kans per jaar 2 á 3 toernooien te kunnen spelen. Ook de trainingen: Anderhalf uur op vrijdag en twee uren op zondag blijft hij trouw bezoeken. Terugkijkend op vorig jaar denkt hij met veel plezier terug aan het Open Sneekweek Toernooi. Zelf speler van T.V. Stiens was hij een gouden koppel met Nomiaan; Reno Minnema. Zijn favoriete ondergrond is kunstgras; maar hij vindt dat zijn service op de wat snellere Descol “Pulastic” kunststofbaan tijdens dit toernooi uitstekend uit de verf kwam. Na twee gewonnen wedstrijden in zijn poule hoopt hij zondag zijn trainingsmaatje Jort de Graaf in de finale te treffen. We duimen voor hem dat de nog te spelen HD wedstrijden geen negatief effect hebben op zijn wat overbelaste schouder. Zijn tip voor alle deelnemers aan dit toernooi: “Wees kritisch op jezelf tijdens de korte inspeeltijd. Dit is het cruciale moment om aan de ballen en de vloer te wennen. Roland hartelijk dank voor jouw positieve kijk op het tennisspel en veel gezondheid in de privésfeer.

 

Opmerkelijk

vindt de neutrale toeschouwer het dat vrouwen minder transpireren dan mannen. Zijn hiervoor geheime preparaten in de handel? Het zijn helaas altijd de mannen die tijdens een slopende partij van shirt verwisselen. Dit komt hun natuurlijk wel op een positief fluitconcert te staan. Een kleine enquête onder het publiek, dat de staanplaatsen heeft ingenomen, is snel gedaan. Uitslag: “Er zijn geen bezwaren dat men de spelers en speelsters kan ruiken. Maar… na een korte cooling down wordt het echter wel op prijs gesteld dat men na de douche “fris en fruitig” met de evaluatie van de gespeelde wedstrijd begint.

 

Pittige wedstrijden in de 4-categorie

 

Derk Oppenhuizen en Jort de Graaf

Naast de wedstrijd van Roland Lucardie  werden er nog 2 wedstrijden in de HE4 categorie gespeeld. Op baan 3 ging de kampioen van vorig jaar, Derk Oppenhuizen, de strijd aan met Jort de Graaf. In de  eerste  set had Jort het beste van het spel (3-6) doch in de tweede set kwam Derk sterk terug (6-4) waardoor een wedstrijdtiebreak de beslissing moet brengen. Derk bracht het hierin tot een voorsprong van 9-4 doch moest toestaan dat Jort dit terugbracht tot 9-8. Door een geweldige ace bracht alsnog de wedstrijd op zijn naam. Ook de derde “4-partij” tussen Meno Wietstra en Luuk van de Duim werd een zinderende wedstrijd. Menno won doch had hiertoe twee keer een tiebreak nodig (7-6, 7-6)