Elke dag komen we een stap verder richting halve en uiteindelijk voor de “toppers”, de finale. Dat is ook goed te merken tijdens de te spelen wedstrijden.

De organisatie van dit tennistoernooi staat als een huis. Zoals altijd werden zij plotseling weer met het bezoek van de bondsgedelegeerde vereerd. Ronald van Bennekom kwam, controleerde, proefde de heerlijke koffie; en “zag dat het goed was”.

Op de helft van dit toernooi krijgen sommigen enigszins last van de eerste spierscheurtjes. De reserveringen bij de fysiotherapeute van Tigra moeten al meer op elkaar worden afgestemd.

Dat de woensdag geen gehaktdag meer is kwam duidelijk naar voren tijdens vele zinderende en evenwichtige partijen. Veelvuldig moest, net als in voorgaande dagen, bij gelijke stand in sets; 1 – 1, de wedstrijdtiebreak weer het vonnis vellen.

Wedstrijdleider Piet Hoomans moet er voor zorgen dat van maandag tot en met de finale zondag 150 wedstrijden worden ingepland. Daardoor ontkomt hij er niet aan dat studerenden en vutters reeds om 16.45 uur de baan op moeten.