Zaterdag

De planning is om 10 uur te beginnen en in vergelijking met de avondedities een dubbel programma af te werken. Om 9 uur zijn de vroege vogels van wedstrijd-en kantinecommissie reeds present. Ook de eerste klanten uit vooral de regio dienen zich reeds aan. Uit het grote keuzepakket bestelt men het bakje troost dat op hun smaak is afgestemd.

 

De kleedkamers worden bezet om zich in het algemeen aanvaarde en voorgeschreven tennistenue te steken. Sommigen hebben richting finale toch nog maar eens een extra investering gedaan. Immers niet het alleen goed zitten in je vel, maar een lekker passende tweede huid geeft veel zelfvertrouwen. Tussen de middag is het brunch time en tijd voor iets warms om de inwendige mens versterken.

 

Een enkel commissielid die vandaag de klok royaal rond ziet draaien zit verscholen achter een dagmenu. Er is geen tijd om thuis aan te schuiven en om te voldoen aan het gezegde: “de hond in de pot” werpen deze smulpapen verre van zich.

 

Evenals de komende zondag is het ook vandaag weer echt een familiedag. Terwijl hun kinderen de tenniswedstrijden spelen, bekommeren de Pakes en Beppes zich om de allerkleinsten. Er is altijd genoeg speelgoed voorhanden en aan het snoepgoed is natuurlijk ook gedacht.

 

Op de wedstrijdbanen zie je geregeld de aan hun blauwe jack herkenbare commissieleden om deze gereed te maken voor dubbel of enkelspel. Achter de jurytafel zie je dezelfde kleuren die de spelers instructies geven welke baan voor hen is gereserveerd. Na ongeveer vijf kwartier wordt de uitslag al of niet met vreugde bij hun doorgegeven. De wedstrijdcommissaris wordt meteen daarna hiervan in kennis gesteld. Hij is al weer druk bezig de wedstrijden voor zondag in te plannen. Ook op vragen over de standen geeft hij de gewenste en goed hoorbare uitleg.

 

In de kantine zitten de beste stuurlui vaak op de eerste rij om niets van de wedstrijden te missen. Ook in de hal hebben zich velen achter hun favoriete baan verzameld. Zij snuiven de emoties op van de knokkende en transpirerende idolen die vlak voor hun ogen het gevecht aan gaan. Hopelijk wordt hun wens vervuld en wordt de zondag voor hen een plezierige voortzetting.

 

> Foto's