Woensdag

Met een goed luisterend oor kan je van deze discussie mee genieten. Bij het fout serveren: "Gooi die bal eens wat hoger op". Bij het in het net slaan: "Grote sufferd, ga wat dieper achter de baseline staan". Bij het missen van een smash: "Blijf toch beter naar die bal kijken". Bij welke andere sport stel je jezelf een vraag en ga je die zelf direct te beantwoorden? Echter ook de tegenstander luistert heel graag mee. Hij of zij hoort uit de eerste hand waar jij op dat moment mee bezig bent. Misschien is het beter de volume knop iets zachter te zetten.

 

Hierbij aansluitend verplaatsen we ons naar de tafel van de toernooileider. Piet Hoomans probeert zoals altijd op vele vragen antwoord te geven. Ook de uitslagen worden direct bij hem ingeleverd en via de computer verwerkt. Echter dit jaar is er iets "opmerkelijks" aan de hand. Zijn stem laat het volledig afweten. Het gaat zelfs zo ver dat je vraag wordt aangehoord en er direct een" schriftelijk" antwoord wordt gegeven. Wat missen we die geweldige babbel van Piet. Van harte beterschap namens ons allen.

 

Ook onze tijdwaarnemer Frans Wierda is op therapeutische basis iedere dag zijn vrijwilligerswerk aan het doen. Een vriendelijk verzoek hem hierbij niet over zijn bol te aaien, want er zit iets bekneld in zijn nek.

 

In de schijnwerpers: Inge van der Velde

De “schijnwerper”-fotograaf en interviewer hebben dit keer Inge van der Velde te gast. Ze heeft zojuist haar wedstrijd tegen Linzey Huitema met 6-3 6-4 gewonnen. Voorwaar een pittige partij waarbij het bekende thuisvoordeel voor Inge mooi werd meegenomen. Erg dapper van Inge om als ranking 5 speelster mee te durven doen bij de DE 4.

 

Inge is heel serieus met haar sport bezig. Elke week 3 uren tennisles, in de zomer uitgebreid met pittige oefenpartijen tot 5 uren, beginnen heerlijke vruchten af te werpen. De promotierace naar DE 4 en GD 4 wordt met veel fanatisme ingezet. Hierbij hoopt zij bij het spelen “Outdoor” op een weldadige temperatuur en het liefst windstil weer. De favoriete ondergronden waarop zij speelt zijn gravel en kunstgras. Ze hoopt dit jaar alle toernooien die op haar weg komen te spelen. Te denken valt aan: Met de NOMI selectie voor de Friesland Cup. Clubkampioenschappen; Sneeker en Open Sneeker Kampioenschappen; BKB Toernooi enzovoort.

 

Grote vraag is natuurlijk; past dit allemaal binnen de 24 uur waarin gewerkt moet worden en als voorbereiding op de wedstrijden vele pasta’s en borden rijst gekookt en verorberd moeten worden? Haar favoriete tennisster is Esther Vergeer.” Wat heeft die een karakter om als gehandicapte zoveel te kunnen bereiken”.

 

Tot slot een welgemeend advies aan concurrentie en medespelers: Probeer ten allen tijde de ballen over het net te slaan. Tot dat moment heb je meestal het beste uit jezelf gehaald en de tegenstander moet maar zien hier een passend vervolg op te vinden.

 

Inge, veel succes voor de volgende wedstrijd en we gunnen jou de promotie naar ranking 4 natuurlijk van harte.

 

> Foto's

 

> Download verslag