Maandag

Zoals op de uitslagenlijst en de website www.toernooi.nl te zien is werd het voor de vele toeschouwers en spelers een spannende avond. Liefst 6 wedstrijden werden beslist via een wedstrijd tiebreak. Ongeacht de speelsterktes waren de deelnemers in alle categorieën uitstekend aan elkaar gewaagd.

 

Twee kanjers HE 4 “spiegelden” hun supporters op baan 1 een geweldige wedstrijd op het netvlies. Jense van der Veen; dubbelspecialist en ranking HE 3.73; als eerste geplaatst, ging de strijd aan met Derk Oppenhuizen; ranking HE 4.37. Gaande de wedstrijd bleek dat bij Derk het enkelspel deze avond iets beter op de snelle tennisvloer wist te leggen. Met opgeheven hoofd moest Jense de eer aan Derk laten; uitslag 6-4 6-4.

 

Hoogste tijd om de tennisactiviteiten van Derk eens nader te bekijken en hem hiervoor in de “Schijnwerpers” te plaatsen. In een openhartig gesprek kwamen de ambities van deze studerende tennisfreak vlot voor het voetlicht. Als lid van de studentenclub PAM traint hij drie keer per week onder een technische staf van 3 verschillende trainers. Zijn grote voorbeeld op tennisgebied is Roger Federer. Een gouden tip voor alle concurrenten wil hij graag met hen delen: “Blijf altijd heel goed naar de bal kijken”. Als voorbereiding van een wedstrijdweek eet hij het liefst veel pasta”s. Ook zijn familie staat hem altijd met hand en spandiensten graag ter zijde. De bespanning van het racket wordt verzorgd door zijn vader terwijl broerlief Lennaart vaak als sparringpartner fungeert. Zijn ambities voor dit jaar liegen er niet om. Door veel wedstrijden te spelen en deze natuurlijk ook te winnen hoopt hij binnenkort ranking HE 3 binnen te halen. Derk, we wensen je veel succes en hopen deze week nog geregeld van jouw tennisspel bij de HE 4 te mogen genieten.