Donderdag

Deze dag sloeg de bloedstollende spanning tijdens de gespeelde wedstrijden over naar het “hart” van de organisatie. De aarde werd getroffen door een flinke zonnestorm. Grote hoeveelheden elektrisch geladen deeltjes van de zon werden richting NOMI hal getransporteerd. Ook onze toernooifotograaf Durk van Netten liep opmerkelijk zenuwachtig door de catacomben. Hoe zou zijn apparatuur op dit natuurverschijnsel reageren? Hoe zouden de batterijen van zijn “high tech” apparatuur deze stormaanval weerstaan? De televisie in de kantine was inmiddels toch ook al gesneuveld! Het resultaat van deze avond zou wel eens alle kleuren van de regenboog kunnen bevatten.

 

Als schrijvende toeschouwer neem ik graag de diversiteit in ogenschouw. Volgens mij zijn de wedstrijden van het Gemend Dubbel van een iets andere dimensie. Soms probeert een dame op de concurrerende heer aan de andere kant van het net met haar charmante bewegingen invloed uit te oefenen. Ook een stiekem knipoogje in zijn richting zorgt bij hem natuurlijk voor nog meer lichaamswarmte. Tot slot dat onschuldige lachje dat ook zijn richting wordt uitgestuurd. Maar goed dat de heer aan de andere kant ook vergezeld is van een dame die in deze goed tegengas kan geven. Alle tactische gaven worden in de strijd geworpen om de wedstrijd een positieve draai te geven. Geweldig dat dit onderling en zonder scheidsrechter zo prettig wordt geregeld.

 

Al vroeg in de avond plaatsen we Bastiaan de Jong in de “schijnwerper”. Hij heeft zo juist de wedstrijd HE7 17+ tegen Marcel Gerritsen na een slopend gevecht gewonnen. Dit blijkt tevens uit de score: 6-3 4-6, wedstrijdtiebreak 10-6. Na een conditionele terugval in de tweede set kon hij door beter serveren toch nog de wedstrijd in zijn voordeel beslissen. Bastiaan is lid van de TV. Grouw en speelt graag tegen anderen in de regio. Als particulier chauffeur en supporter zorgt zijn vader dat hij zich in alle rust naar diverse wedstrijden kan begeven. In stilte hoopt hij dit jaar naar een hogere ranking te promoveren. Hiervoor moet nog veel huiswerk worden gedaan in de vorm van twee trainingen per week en het spelen van veel winnende wedstrijden. Zijn voorkeur gaat uit naar het spelen op een snelle indoorbaan. Met harde slagen en veel spin hoopt hij de tegenstanders weinig tijdsruimte te geven en hen hierbij onaangenaam te verrassen. Tijdens de buitencompetitie speelt hij in de zaterdag competitie waarbij een Herendubbel en Herenenkel op het programma staan. Kijkend naar zijn favoriet Roger Federer hoopt hij nog veel van deze matador op te steken. Bij de vraag naar een wijze raad voor anderen gaat hij graag bij zich zelf te rade. Als het niet zo goed lukt wordt ik regelmatig boos op mijzelf. Mijn advies: “Hou daar mee op en blijf voor een goed resultaat altijd rustig”. Met dit goede voornemen treed hij zaterdag in de halve finale om 13.45 uur aan tegen Jos Doldersum. Graag wil hij tot slot het volgende even kwijt: “Wat een perfecte en (inter)nationaal goede regel bij dit Tigra Open Hal toernooi”. Op de seconde af een inspeeltijd van 5 minuten zorgt er voor dat iedereen met een vliegende start aan de wedstrijd kan beginnen. Bastiaan, we wensen jou zaterdag veel succes en hopen dat je de komende tijd nog vaak in Sneek en de regio je beste tennisbeentje voor zet.

 

> Foto's

 

> Download verslag