Maandag 7 maart

PDF DocumentHamilton Bulletin woensdag 9 maart def.pdf

 

Met een planning van vijf kwartier per wedstrijd is de laatste ronde om plusminus 21.45 uur. Daarom een oproep aan allen om de tijdige aanwezigheidsduur van één kwartier wat op te rekken naar bijvoorbeeld een half uurtje. Soms ben je vroeger aan de beurt doordat sommige partijen in rap tempo worden gespeeld. Ook kun je een inhaalslag maken, en de eventuele wedstrijdzenuwen daardoor wat in tijd minimaliseren.

 

Van de duidelijk herkenbare wedstrijdcommissie ( blauw + crew) krijg je hierbij voor zover mogelijk ook alle medewerking. De afgesproken inspeeltijd van vijf minuten wordt exact uitgevoerd en is een kopie van Wimbledon. Hierbij is door de heldere stem van Frans Wierda de “last minute” duidelijk hoorbaar. Dit komt als een verademing en is het startsein voor het tellen van de games; sets en eindresultaat.

 

Er is dan nog voldoende tijd voor de felicitaties en de evaluatie in de kantine. Ook hier staan vele vrijwilligers in de startblokken om in ijltempo de inwendige mens van een drankje en hapje te voorzien. 

 

In de “SPOTLIGHTS” op maandag 

 

Het kan natuurlijk niet uitblijven; dit jaar 5 koppels Herendubbel in een poule ranking 3. Gelijk een topwedstrijd op het “centre court” met de senioren Niels Dijkstra en Erik-Jan de Heide tegen de youngsters en thuisspelende Thomas Svovan en Hidde Wissmann.

 

Vele supporters in het “staanvak” zitten natuurlijk op een verrassing te wachten. En deze komt er bijna; maar helaas door twee meewerkende netballen viel de break en de eerste set ten prooi aan Niels en Erik-Jan; 6-4.

 

Dat de verliezers veel vocht hebben verloren blijkt wel uit het feit dat Thomas tussentijds een liter water heeft opgedronken. Hidde laat het echter bij een halve liter. De tweede set is enorm vergelijkbaar met de eerste. Weer via één break worden Niels en Erik-Jan met 6-4 tot eindoverwinnaar uitgeroepen.

 

Na afloop gebroederlijk met elkaar om een geïmproviseerde stamtafel. Niels en Erik-Jan spelen samen in de zaterdag Hoofdklasse bij de Bontekoe. Je komt hen jaarlijks op vele toernooien tegen. Herendubbel vinden zij het gezelligst, terwijl een links- en een rechtshandige speler mooi meegenomen is. 

 

Erik-Jan speelt met ranking 3, waardoor Niels dit jaar de uitdaging aangaat ook van 4 naar 3 te gaan. Met één training per week en nog veel meer leren tijdens de praktijk zal dit zeker lukken.

Als tip geven zij ons het volgende mee: “Door te spelen op de snelste baan van Friesland zal enige clementie van 5 naar plusminus 7 minuten inspeeltijd zeer op prijs worden gesteld”. Hartelijk gefeliciteerd met deze eerste overwinning en veel succes bij de volgende drie wedstrijden.