Dinsdag 8 maart

PDF DocumentHamilton Bulletin woensdag 9 maart def.pdf

 

Dit heeft natuurlijk alles te maken met licht en donker en de lengte van de dagen en de nachten. Daarom eerst maar eens met Piet Paulusma gebeld. Op de vraag: “Hoe zit dat allemaal met de zonsopkomst en zonsondergang?”. Antwoord: “Dit is mij te moeilijk; ik heb alleen maar verstand van het weer; autoruiten schrabben en goed kleden”.

 

Dus het dan maar wat hogerop gezocht bij ruimtevaarder André Kuipers. Hij heeft binnen 24 uur de zon heel vaak op en onder zien gaan. Hierbij noemt hij de meest recente cijfers: Op 17 maart a.s. komt de zon op om 6.48 uur en gaat exact 12 uren later om 18.48 uur weer onder. Conclusie: Dit is indirect de oorzaak dat tijdens de wedstrijdtiebreaks de balans bijna volledig in evenwicht is.

 

Hoogste tijd om nu ook maar een ander belangrijk feit aan te roeren. Het reglement schrijft voor deze hal geschikte tennisschoenen voor. Diverse merken worden geshowd: b.v. Asics of Nike; geen probleem. Tevens wordt vermeld dat algemeen aanvaarde tenniskleding een “must” is. Diverse kledinglijnen worden er elke dag getoond. Echter een paar heren die zich voorstellen met heel duidelijk hun naam op de rug hebben het even niet begrepen. De kwaliteit van het shirt voldoet aan alle eisen (techno pro of adidas). Echter de Engelse tekst aan de voorkant met de mislukte afdruk van twee tennisballen had beter achterwege kunnen blijven. Waarvan akte en beterschap voor de volgende keer.

 

“In de Spotlights op dinsdag”

Vandaag verdient een Damesdubbel wedstrijd het om in de schijnwerper te worden gezet. Priscilla van Assen/Christina Niculescu tegen Imre Stiensma/Maaike Szován.

 

Tijdens een gelijk opgaande eerste set weten Priscilla en Christina deze nipt met 7-5 te winnen. In de tweede set zijn de rollen totaal omgekeerd. Kansloos binden Imre en Maaike hun tegenstanders aan de zegekar wat in de score 6-1 duidelijk wordt weergegeven.

 

Dus weer moet de bekende scherprechter in de persoon van de wedstrijdtiebreak een beslissing brengen. Zonder ook maar het minste krachtsverschil weten Priscilla en Christina deze “Lucky set” met miniem verschil; 11-9 op het beslissende moment naar zich toe te trekken.

 

De twee winnende dames gaan als zelfstandige door het leven. Daardoor kunnen zij heel veel tijd voor de tennissport inplannen. Zelfs kunnen zij dit provincieoverschrijdend doen. Priscilla (Emmeloord) en Christina  (Sneek) hebben elkaar op het Bokkingtoernooi op de poldergrens in Lemmer leren kennen. Samen spelen zij in de voorjaarscompetitie in Emmeloord. Christina doet tevens de donderdagmiddagcompetitie bij Nomi. Beiden preferen gravel met de vermelding dat Christina ook liefhebber is van de Descol “Pulastic” kunststofbaan bij Nomi. Hun instelling is nooit terugkijken op een mislukte bal, maar de volgende rally met veel plezier aangaan. Als tip geeft Christina, met enige kanttekeningen van Priscilla, ons nog het volgende mee: Wees niet altijd eenzijdig met tennis bezig maar pijnig en verwen je lichaam ook eens op andere manieren. Dit kan bijvoorbeeld fitness zijn; fietsen; hardlopen en alle leuke hobby’s die je in het leven tegenkomt. Dames gefeliciteerd met jullie overwinning en hartelijk dank voor het positieve gesprek na afloop.

 

“Opmerkelijk”.

Dat de sportiviteit de boventoon voert moet hier maar eens gezegd worden. Er zit nooit een scheidsrechter op de bok en toch verloopt alles naar wens. Bij het Enkelspel houden 2 en bij Dubbelspel 4 ”meespelende” scheidsrechters nauwkeurig alles in de gaten. Dit alles gaat gelukkig allemaal zonder wanklank. De uiterste maar ultieme oplossing is bij twijfel natuurlijk een “let”. Umpire Piet Hoomans (dubbel oo) heeft daardoor op dit gebied een uiterst gemakkelijk toernooi invulling.