De aftrap...

PDF DocumentVerslag van de dag maandag 7 maart 2016.pdf

 

Dagelijks bulletin en publicaties op Facebook
Evenals vorig jaar verschijnt er dagelijks een bulletin. Er wordt verslag gedaan van de wedstrijden van de vorige dag, één of meer spelers (letterlijk) in de schijnwerpers geplaatst en het wedstrijdprogramma van die dag gepubliceerd. Onze razende reporter Jans Groothuis geeft zijn ogen weer de kost en de fotograven Johan en Willy de Lange proberen je goed in beeld te brengen. Pas ook op voor de Facebook dames Rima, Anniek en Andrea. Regelmatig posten zij leuke updates op de Hamilton Bright open toernooi fanpage. Foto’s en links naar het verslag van de dag zullen ook via dit medium en onze website www.nomi-sneek.nl worden gecommuniceerd.


Maaltijdservice
Ook deze toernooiweek biedt NOMI weer een bijzondere service in de vorm van warme maaltijden. Verzorgd door Rima Minnema Abdenami. Wil je mee eten? Geef dit dan tijdig aan de kantinedienst of wedstrijdsleiding door of geef je op via Facebook. Het weekmenu wordt op diverse plaatsen gecommuniceerd. Op de maandag staat macaroni op het menu.

 

Speeltijden:
Zondag voorweekend: 13.30 tot +/- 17.15 uur (3 speelrondes)
maandag t/m vrijdag: 16:45 tot +/- 23:15 uur (5 speelrondes)
zaterdag: 10:00 tot +/- 20:00 uur (9 speelrondes)
zondag: 10:00 tot +/- 17:00 uur (19 finalewedstrijden)


Een paar regels:

  • de wedstrijden worden gespeeld om 2 gewonnen sets met een tiebreak bij 6-6. Een eventuele derde set bestaat uit een beslissende wedstrijdtiebreak tot 10 punten (met 2 verschil).
  • de inspeeltijd bedraagt maximaal 5 minuten; een commissielid geeft aan wanneer de wedstrijd moet aanvangen.
  • zorg dat je tijdig aanwezig bent (tenminste 15 min. voor de geplande aanvangstijd) zodat je kunt beginnen zodra er een baan (eerder) vrij is. 
  • een deelnemer is verplicht het juiste tennisschoeisel te dragen (geschikt voor deze hal) en tijdens de wedstrijd gekleed te gaan in algemeen aanvaarde tenniskleding.
  • per rubriek zijn er 2 geldprijzen beschikbaar, zijn er echter in een rubriek minder dan 6 deelnemers dan is er slechts één prijs.
  • Tijdens het toernooi gelden de “Wedstrijdbepalingen”; deze zijn vermeld op de website “www. toernooi.nl” en aanwezig in de hal.

 

Toeschouwers
Vanuit de kantine kunnen de wedstrijden worden bekeken maar in de hal beleef je de wedstrijden beter. Help ons wel de hal schoon te houden en neem daarom geen consumpties mee naar de hal. Aanmoedigen van de spelers mag, maar aanwijzingen geven (coachen) is niet toegestaan.


Sponsoren
Hamilton Bright is de komende jaren de nieuwe hoofdsponsor van het open haltoernooi. Hamilton Bright zet zich in voor merkfabrikanten en retailers en bouwt en versterkt merken op de winkelvloer. Dagelijks worden er daarnaast bij de wedstrijdtafel appels, drop, bananen en broodjes uitgedeeld die door sponsoren beschikbaar worden gesteld. We zijn Hamilton Bright veel dank verschuldigd evenals de volgende sponsoren die dit toernooi mede mogelijk maken: Rabobank, TIGRA, Struiksma makelaardij, Textielstra, Snakeware, Elan Notarissen, Bleeker incasso, Moar! Community, De Rijopleiding, Open Deinum, INIT3, Jan Eringa, Finx en Bakkerij Posthuma.


Veel succes
De commissie (herkenbaar in blauwe of shirts fleecejacks) hoopt op een sportieve
strijd en wenst de deelnemers veel succes en veel plezier.


Verslag van zondag 6 maart voorweekend.…
We zijn heel blij met het grote aantal deelnemers! Maar elk voordeel heb z’n nadeel… De wedstrijdleiding kon jammer genoeg niet alle wedstrijden in poules laten spelen. Om alle wedstrijden gepland te kunnen krijgen, zijn de eerste wedstrijden al op zondag 6 maart gespeeld.
Het spits werd afgebeten door Anton Pavlik en Edwin de Vries in HE8. De partij werd in het voordeel van Anton beslist in 6-2 6-1. Zij mochten als eerste in de spotlights.
En hoe spannend kan een eerste wedstrijd bij de ranking GD6 zijn? Onbevangen gaan Sterre Ruiter en vader Herman Ruiter de strijd aan met Engelien Bosma en Carlo Bloem. Respectievelijk ranking 7 tegen ranking 6. Dit verschil komt echter alleen in de eerste set tot uiting; 2-6. De tweede set gaat geheel gelijk op tot even over de helft: 4-4; 5-4; 5-5; en na een break 6-5; 7-5 ter meerdere glorie van Engelien en Carlo. Hoogste tijd om deze winnaars wat nader aan de 160 deelnemers van dit Hamilton Bright Open Haltoernooi 2016 voor te stellen.
Engelien: Naast tennis doet zij bij mooi weer aan hardlopen. Om haar forehand beter onder de knie te krijgen neemt zij tennisles. Carlo: Neemt geen tennisles maar traint zijn lichaam met wielrennen; hardlopen en skiën. Hij vindt zijn service en de forehand een geducht wapen. Beiden beoefenen hun sporten blessurevrij. Hun ambitie is door te groeien naar ranking 5. De tip die zij ons aanreiken betreft een spelregelronde. Bij een mislukte opgooi tijdens het serveren de bal niet opvangen maar eenvoudig laten stuiteren. Engelien en Carlo; hartelijk dank voor deze kennismaking en veel succes bij de volgende wedstrijden.