Elke dag plaatsen we hier een artikel met de meest recente informatie over het Hamilton Bright toernooi. Spannende partijen, leuke anekdotes, roddels op en rondom de baan. Zorg ervoor dat je niks mist!

 

Link naar de fotogalerij... 

Het is even zoeken voor een plaatsje op het parkeerterrein. Velen uit de provincie en omstreken, herkenbaar aan de garageopschriften, hebben hun auto al gestald. Het veelal jeugdige thuispubliek heeft de fietsenstalling volledig tot haar beschikking. De vlaggen van enige sponsors waaien met alle winden mee. Het bord met opschrift: “Hamilton Bright” aan de lange zijde van de tennishal, heet ons hartelijk welkom op deze toernooiweek. Na het wijzen op de hoofdsponsor dit keer ook aandacht voor alle andere sponsoren die dit toernooi ook mede mogelijk maken.

Allereerst, aan het begin van weer een hectische dag, klaar voor het lezen van de sportieve wetenswaardigheden uit een ochtendkrant. De nog ongekamde grijze haren rijzen, als door windkracht tien getroffen, meteen ten berge. Daar zit je dan aan het ontbijt als liefhebber van schaatsen en de tennissport. Een wereldkampioen schaatsen en een winnares van vele Grand Slams hebben beiden het als medicijn gebruikte meldonium gebruikt. Als ook de B-stalen positief worden bevonden zullen zij voorlopig hun sport in wedstrijdverband wel vaarwel moeten zeggen.

Elke dag kunnen we genieten van zeer spannende partijen. Regelmatig moet de wedstrijdtiebreak als beslissende derde set worden gespeeld. Hoe komt het toch dat er dan zoveel spanning wordt opgebouwd?

De wedstrijdcommissie zit elke dag met een overladen programma. De start is om 16.45 uur, en het begin van hopelijk weer vele hartverwarmende tenniswedstrijden. Studenten en vijftig… excuus… vele tinten grijs betreden dan meestal het strijdperk.