Tennis Academie Friesland

Tennis Academie Friesland


Tennis Academie Friesland is per 1 oktober 2016 de nieuwe tennisorganisatie van Sneek. De (bekende) gezichten van Tennis Academie Friesland zijn Wilco Veltien, Jack Driessen en Arnoud Bulthuis. Alle 3 zijn tennisdieren in hart en nieren en hebben al langere of kortere tijd een band met de verschillende tennisverenigingen in Sneek. De nieuwe tennisschool is ontstaan uit een splitsing van Tennisschool P.R.O.-tennis. ‘Onze’ trainers zagen een grote kans om zelfstandig verder te gaan en hebben dit dan ook met beide handen aangepakt.

Wij zijn heel blij dat deze drie leraren, die hun sporen in de tenniswereld in het noorden van Nederland ruimschoots hebben verdiend, in Nomi een mooie basis vinden om met hun eigen tennisschool van start te gaan. Het doel van Tennis Academie Friesland is om op het gebied van tennistraining een langdurige en succesvolle samenwerking met de vereniging aan te gaan. Dit willen zij bereiken door middel van hun betrokkenheid en persoonlijke aandacht voor de individuele leerling met als basis de sfeer en het beleid van de tennisvereniging.

Ze willen op ieder niveau proberen de tennisprestaties te optimaliseren in een motiverende leeromgeving. Op de baan staan naast techniektraining en tactisch handelen, ook bewegingsscholing en mentale thema’s veelvuldig op de agenda. Door een gevarieerd aanbod te geven voor zowel de recreatieve als prestatieve speler willen we als bestuur er voor zorgen dat tennis een attractieve sport blijft en we onze leden enthousiast houden. We willen hierbij een leidende positie innemen in de regio en uitstralen dat tennis een sport voor iedereen is. We willen een bepaalde mate van aantrekkingskracht hebben op gemotiveerde spelers in de regio die zich mogelijk bij hun eigen club niet verder kunnen ontwikkelen.

De gezichten die je het meest bij Nomi zult zien, zijn Wilco en Jack. Wilco is de hoofdtrainer en aanspreekpunt voor de lessen. Naast Wilco zal Jack ook enkele dagen de lessen verzorgen.
Nieuw gezicht bij Nomi is Jacco Hanewald. Jacco is een jonge, ambitieuze trainer en zelf ook fanatiek wedstrijdspeler van niveau 4. Naast zijn reeds behaalde diploma tennistrainer A is hij volop bezig om via de CIOS Masterclass en de opleiding voor tennistrainer B zich verder te ontwikkelen.

Incidenteel kunnen ook Arnoud en Raoul Lockhorst, Raoul is ook onderdeel van het team van Tennis Academie Friesland, ingezet worden om de lessen te verzorgen of te ondersteunen bij evenementen.

Voor meer informatie over tennislessen kun je terecht bij:

Wilco Veltien
T: 06 - 28271157
M: wilco@tennisacademiefriesland.nl

 

Jack Driessen

T: 06 - 10915924

M: jack@tennisacademiefriesland.nl

 

Arnoud Bulthuis

T: 06-25052410

M: arnoud@tennisacademiefriesland.nl