NOMI trainers

Trainer Wilco Veltien

Beste leden van Nomi,

 

Als nieuwe hoofdtrainer van NOMI lijkt het me op zijn plaats mij even aan iedereen voor te stellen.

Ik ben Wilco Veltien, inmiddels 33 jaren jong en woon samen met mijn vriendin Lisa in Leeuwarden. Ik ben een zogeheten import-fries, want ik kom oorspronkelijk uit het hele kleine dorpje Middel in Overijssel.

 

Voor mijn studie Leisure Management op de Christelijke Hogeschool Noord Nederland ben ik naar Leeuwarden verhuist en intussen heb ik aardig mijn draai gevonden in Friesland. Na een korte administratieve carriere bij een bank ben ik nu al aardig wat jaren fulltime in dienst bij P.R.O.-tennis. Van mijn uren sta ik ongeveer de helft op de baan als ( selectie ) trainer en daarnaast heb ik verschillende management taken, met name in Racketcentrum Heerenveen. Ik probeer ook zelf nog regelmatig een balletje te slaan en heb intussen op mijn pasje niveau 3 en 2 staan..

 

In het verleden heb ik bij verschillende tennisverenigingen gewerkt, maar de laatste jaren bestonden mijn baanuren voornamelijk uit het geven van de Instroomtraining en BNA training van de KNLTB en groeps- en privetraining voor Tennisteam het Noorden. Daarnaast ook altijd enkele seniorentrainingen om niet te vergeten hoe leuk dat kan zijn. Nu de KNLTB langzaam hun eigen opleiding afstoot naar de particuliere sector, kan ik deze uren nu gaan invullen met de trainingen bij NOMI. Een nieuwe uitdaging waar ik veel zin aan heb.

 

Eerlijk gezegd kende ik de vereniging alleen van enkele talentvolle jeugdspelers, maar mijn eerste kennismaking en trainingsweken zijn meer dan goed bevallen. Nomi is een club met een bekwaam bestuurlijk kader met oog voor recreatie en prestatie en met ambitie zich verder te ontwikkelen. NOMI heeft een mooi park waar leden het hele jaar door kunnen spelen binnen in de tennishal en buiten op gravelbanen, voor mij nog altijd baansoort nummer 1. Daarnaast ben ik hartelijk ontvangen door vrijwilligers, spelers, ouders en collega Tom Vink en voel ik me hier al aardig thuis. Ik hoop en denk dat ik samen met de leden en Tom een mooie rol kan spelen in de positieve ontwikkelen van NOMI.

 

Mijn visie op tennis is dat het begint bij plezier maken. Dit is belangrijk op iedere leeftijd en niveau, op en naast de baan. Om je plezier te vergroten vind ik passend materiaal erg belangrijk. Speel met baanafmetingen, ballen en rackets die bij je leeftijd en niveau passen. Wil je je verder ontwikkelen hou ik van hard werken, discipline, veel oefenen en vooral ook veel wedstrijden spelen. Wedstrijden spelen is in het begin soms eng, maar hartstikke leuk en leerzaam!

 

Met mijn ervaring en inzet hoop ik hier een positieve bijdrage aan te leveren. Hopelijk allemaal tot ziens op de tennisbaan en een gezond, sportief seizoen met veel FUN toegewenst.

 

Met sportieve groet,

 

Wilco Veltien

 

 

Trainer Jack Driessen

Per 1 oktober ga ik op woensdag jeugd(selectie) trainingen geven bij NOMI in samenwerking met mijn collega Wilco Veltien. NOMI is een bruisende tennisvereniging met vele plannen en hier wil ik graag een steentje aan bijdragen.

Hieronder een korte introductie:

Ik ben op mijn 6e met tennis begonnen en kom uit een echte tennisfamilie uit de Bollenstreek. Ik heb altijd veel toernooien en competitie gespeeld. Nu zijn mijn sliceballen alleen nog maar te “bewonderen “ in de zaterdag heren voorjaarscompetitie. Meer spelen zit er met dit drukke tennisbestaan niet in, maar je hoort mij niet klagen!

Ik ben nu ruim 25 jaar tennistrainer(A/B/C licentie KNLTB). In 1989 ben ik gestart met het lesgeven aan senioren en junioren op recreatief/prestatief vlak. Naast deze trainingen ben ik ook al vrij snel trainingen gaan geven aan getalenteerde jeugd in dienst van KNLTB in de districten Friesland en Groningen. Toen in 2003 Tennisteam het Noorden(TTHN) werd opgericht vroeg mijn tennisvriend Arnoud Bulthuis mij of ik bij TTHN wilde komen werken. Daar werk ik nog steeds met veel plezier. Voor TTHN geef ik trainingen(groep/privé en wedstrijdtrainingen) en coach ik onze spelers op allerlei toernooien in binnen en buitenland. Een aantal spelers van NOMI zijn dan ook geen onbekenden van mij. Naast deze taken hou ik me bezig met het ontwikkelen van beleid en organiseer ik verschillende activiteiten voor onze spelers/ouders.  Mijn leukste klus binnen TTHN is het organiseren en uitvoeren van tenniskampen in Nederland en het buitenland. Dus wie weet waar we in de toekomst met NOMI-leden nog terecht gaan komen!

Tot ziens op de tennisbaan,

Jack Driessen