Inge Berg-Melai 60 jaar lid NOMI!!

Inge Berg-Melai werd zaterdag tijdens het tennisevent bij NOMI door Jacco Eltingh in het zonnetje gezet vanwege haar 60-jarig lidmaatschap van de tennisvereniging in Sneek.


In 1953 werd Inge Berg, toen nog een meisje van 12 jaar lid van NOMI. Een club die in 1928 werd opgericht. Inge vertelt: ,,NOMI begon op één betonbaan vlakbij het zwembad. Er lagen twee banen naast elkaar die gescheiden werden door een hek. De ene baan was voor de katholieken, de andere baan was de NOMIbaan. Hier werden de echte diehards opgeleid. Tijdens toernooien dropen tegenstanders met bloedende blaren en blauwe teennagels af, terwijl de op het beton geharde Nomi spelers lachend de overwinning naar binnen tikten. De kantine was een hok met twee bakken die toch wel erg aan varkenstroggen deden denken en waar de voeten in koud water gewassen konden worden. Bestond na het tennis behoefte aan thee, dan werd een éénpits gasstelletje uit het hok getoverd en een kopje thee gemaakt. Douchen was in die tijd een uitwedstrijd naar de voetbalclub. Tweemaal per week konden nieuwe ballen worden opgehaald op een adres aan de Leeuwarderweg en deze moesten na afloop van het potje tennis weer ingeleverd worden”.

 

Op veel punten is het huidige tennisleven er makkelijker op geworden met eigen ballen, gravelbanen en comfortabele kleding om te dragen tijdens het sporten. Toch zijn de herinneringen dierbaar. Hierbij hoort ook de herinnering aan haar overleden man, Dick Berg. Met veel liefde benoemt ze zijn vele talenten en zijn daad om de ballotagecommissie voor het tennis af te schaffen bij NOMI, zodat tennis van een elitesport is veranderd in een sport voor iedereen.